torstai 3. tammikuuta 2013

Projekti Kattopalkki




Nyt se on valmis! 
Nimittäin Projekti Kattopalkki on saatu päätökseen.

Heti ensisilmäyksellä kun olin vasta tämän uuden kotimmd asuntoesittelyssä, kiinnitin huomiota olohuoneen ja keittiön välissä kulkevaan valtavaan palkkiin. Silloin palkki oli koteloitu valkoisella gyproc -levyllä. Mietin heti, mitä siellä alla on... Voisko siellä olla aarre?



ENNEN: Kuva keittiöstä olohuoneeseen


ENNEN: Kuva olohuoneesta eteiseen päin

Ja heti kun tänne muutimme, aloin puhua miehelleni kotelon purkamisesta. Vastaus oli ei.
Kaikki muutkin suhtautuivat nihkeästi ajatukseen ja varoittelivat pilaamasta siistiä ja hyvää kattoa. Lopulta sain viekkaudella ja oveluudella mieheni suostumaan ottamaan riskin, ja kurkkaamaan gyprocin alle ja katsomaan mitä siellä on.

 Ja aarrehan se siellä olikin!!! Ihana jyhkeä kattoparru! Purkutyö ei ollut mikään helpoin homma mutta mies sen silti teki harjoitellen samalla ahkerasti ärrää ja ässää suomalaisittain.



Alta paljastunut palkki oli väriltään "ihastuttavasti" kellastunutta mäntyä. Osmo coloria pintaan (sävy oli muistaakseni antiikkitammi) ja siinä se nyt on, ihanasti wanhan näköinen parru jakamassa keittiötä ja olohuonetta omiksi tiloikseen. Oon niiiiin tyytyväinen lopputulokseen! Koko asunto sai heti uuden ilmeen, rutkasti lisää kodikkuutta.




Katon lisäksi muutoksen kohteeksi on päässyt myös seinä, joka kulkee keittiöstä olohuoneeseen. Siihen laitettiin ruudullinen tapetti, joka omalta osaltaan tuo vielä lisää pehmeyttä ja kodikkuutta. Ennen seinä oli siis ihan valkoisella maalipinnalla, nyt se on siis tällainen.




Vielä olohuoneen muutos ei suinkaan ole täysin valmis. Vielä puuttuu osa tapetista, koska se loppui kesken, eikä tässä joulun tiimellyksessä ole kerennyt saattaa hommaa loppuun. Kattolistat parrun ympäriltä, kuten myös uudet verhotangot odottavat seinään pääsyä.  Sitten vielä verhot ja hyllyt ja kaikki tilpehöörit ja...  ja ... Niin ja tuo arkkukin odottaa tuunausta... :)

Lopullinen olohuoneen muutosesittely jää siis vielä tulevaisuuteen, mutta tässä katsaus tähän vaiheeseen. :)

Duhaisin derveisin

-K

9 kommenttia:

  1. Onpa hieno kattoparru! Haluaisin EHDOTTOMASTI meillekkin just tuommoiset jykevät parrut kattoon, mutta kuulemma ei voi turhaan kattoon sellaisia asentaa. Höh. Mutta upealta näyttää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      No höh! Ihan tyhmää ku hyvät ideat tyssää ärsyttäviin käytännön seikkoihin. :/

      Poista
  2. Vautsi! Huomattavasti parempi nyt!:)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla!

    Blogissani on sinulle haaste :)
    http://mylittleprettythings1.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
  4. Omassa blogissani olisi sinulle tunnustus :)
    http://mylittleprettythings1.blogspot.fi/2013/01/tunnustus.html

    VastaaPoista
  5. Moikka, etsitään kotia toden teolla. Ja bongasin blogisi ja haluan kysyä, miten helposti löysitte kotinne? Me myytiin rivarimme jo 1,5 vuotta sitten ja tää vuokralla asuminen puuduttaa. Koti on ollut aina supertärkeä, jota on remontoitu ja laitettu ja nyt vaan ootellaan unelmataloa. Toisaalta tilanne ok, mutta mä en kestä enää tätä väliaikaisuutta!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kuulostaapa kyllä tutulta. Mekin elettiin väliaikaiselämää pitkään Asuntoa myytiin melkein puoli vuotta, ja vuokralla asuttiin jokunen kuukausi. Se on tosi ärsyttävää, kun ei voi oikein kotiaan laittaa, sehän on vaan väliaikanen. :/

      Tämä koti löyty sattumalta. Netistä katottuna asunto ei kiinnostanut. Lisäksi se oli ihan toisella suunnalla mihin oltiin ajateltu muuttaa. Menin sitten vaan aikani kuluksi tätä katsomaan, ja tässä sitä nyt ollaan!

      Talo itsessään ei ollut mikään unelmien täyttymys, mutta tässä oli niin monia sellaisia hyviä puolia, joihin ei voi vaikuttaa. Esim lasten tuleva koulu lähellä, aivan huippu ja iso tontti, tarpeeksi neliöitä. Moni asia ei miellyttänyt, mutta niistä kaikki on remontoitavissa. :)

      Tsemppiä talonetsintään. Kannattaa siis käyä kattoon ne "ei kiinnostavat" kohteet myös! :)

      Ja tervetuloa blogivierailulle toistekin! :)

      Poista
  6. Oivoi, hitsi mikä ihanuus sieltä paljastui! ♥ Riskinotto siis kannatti ;)

    VastaaPoista